Cyklistika: Prvým víťazom na K-T-K Podbrezovčan Keliar

10.06.2006 Celý región

Štrbské Pleso 9. júna (TASR) - Úvodnú, najdlhšiu etapu na 184 km, 62. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Košice - Tatry - Košice (K-T-K), ktorá vi...
Štrbské Pleso 9. júna (TASR) - Úvodnú, najdlhšiu etapu na 184 km, 62. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Košice - Tatry - Košice (K-T-K), ktorá viedla z Košíc na Štrbské Pleso, vyhral slovenský reprezentant Miroslav Keliar zo ŽP Šport Podbrezová pred Poliakom Marekom Maciejewským.

Na štart najstarších etapových pretekov v strednej Európe, zaradených aj do tohtoročného seriálu Slovenského pohára, sa v Košiciach postavilo 68 jazdcov zo štyroch krajín, vrátane posledného víťaza spred dvoch rokov Zoltána Remáka. V pelotóne prevládali cyklisti zo zahraničia - až 23 Poliakov, 11 z Česka, päť z Maďarska a zo Slovenska 29 jazdcov z 12 klubov.
Náročná etapa s piatimi horskými a dvoma rýchlostnými prémiami zlákala viacerých cyklistov k pokusu o únik, vytvárali sa stále nové skupinky, ale ani jedna nezískala väčší náskok. Rozhodujúci únik prišiel až za Liptovskou Tepličkou, asi 25 km pred cieľom, kedy ušla sedemčlenná skupina, ktorá si to potom v závere rozdala o konečné umiestenie.

Výsledky:
Poradie v 1. etape (Košice - Štrbské Pleso, 184 km):
1. Miroslav Keliar (SR/ŽP Šport Podbrezová)
2. Marek Maciejewski (Poľ. /KS Weltour Rowery Lazy) obaja 5:32:57
3. Maroš Kováč (SR/Dukla Trenčín)
4. Márk Möbius (Maď. /P-NIVÓ Betonexpressy) obaja 5:33:11
5. Dawid Krupa (Poľ. , MBK Cycles Scout) 5:33:34
6. Lukasz Podolski (Poľ. /KS Weltour Rowery Lazy) 5:36:07 h

Preteky pokračujú v sobotu dvoma etapami v okolí Štrbského Plesa a zakončia ich záverečnou 4. etapou v nedeľu zo Štrbského Plesa do Košíc.
 

Vyberte región